Selam Alejkum (Mirë se vini)

A i lejohet gruas me menstruacione ta prek Kur'anin dhe të prezentojë në Xhami

Përgjigja: Gruas me menstruacione nuk i lejohet ulja në Xhami e as leximi dhe prekja e Kur'anit. Ky është mendimi përfundimtar i dijetarëve.

        Disa dijetarë kanë kanë bërë përjashtim për gruan, e cila është mësuese apo nxënse e Kur'anit, apo ka mësuar për çdo ditë nga një pjesë dhe ka frikë se sikur të mos lexojë, do ta harrojë atë çka ka mësuar nga Kur'ani i Madhëruar. Pra, kësaj grua i lejohet prekja dhe leximi i Kur'anit.
        Allahu më mire e di.

Search site

Punuar nga Talha Raka © 2008. Të gjitha të drejtat i mban autori.